1

Zsebedics Tibor magyar születésű, Alsó-Ausztriában él és többszörös országos bajnok szauna-felöntésben. A szaunamester a Bad Waltersdorfban és Stegersbachban található Falkensteiner szállodákban „izzasztja” a kedves vendégeket.

 

 

 

salztherapie

Köztudott a só antibakteriális hatása, az, hogy kiválóan tisztítja a légutakat. A sóterápia segítségével megelőzhető, vagy éppen csökkenthető az allergia és a szénanátha, de egészséges embereknek is kiváló immunerősítő.

 

 

 

aromatherapie

A szaunaszeánszok (a szaunszeánszokról előző cikkemben írtam) jelentős része az aromaterápián alapul. Ha átböngésszük a lehetőségeket, akkor választhatunk relaxáló, kényezető, frissítő, energetizáló, sőt vágykeltő aromákból összeállított szaunaszeánszokat is. A lehetőségeknek semmi sem szab határt.

 

 

 

Színterápia

A színterápiát nem csak napjainkban használják gyógyításra, már az ókori egyiptomiak is tisztában voltak a színek jótékony hatásával.  A legelső úgymond színterápia valószínűleg a kiadós napfürdőzés volt, melynek során felismerték és hasznosították is a fény pozitív erejét.

 

 

 

sauna egeszseg

A szauna jótékony hatásairól egyre többet lehet hallani, olvasni. A szaunázás nem csak önmagában gyógyító hatású, kiválóan párosul fény-, só-, és aromaterápiával (következő cikkeimben erről is olvashatnak).

 

 

 

mi az a szaunaszeansz

A szaunaszeánsz egy szaunamester által vezetett kb.15 perces élményprogram. Cikkünkben a fajtáiról, hatásairól írunk és hogyan érdemes készülni rá. Nézze meg!

 

tulzasba vitt szaunazas

Mikor és kinek nem javasolt a szauna?

Keringési betegségek, vérnyomásproblémák, bőrbajok, vagy láz mellett inkább ne. De kiderül minden a cikkből, olvassa el!

 

infra egeszseg

Egy infrakabin pozitív hatással van a testi és lelki jó közérzetre. Ezt a véleményt nem csak orvosok, egészségügyi és wellness szakértők osztják, hanem sok szaunázó, akik rendszeresen meggyőződnek az infrakabin pozitív hatásáról.Meregtelenites

A tavaszi megújulás, fogyókúra, vagy böjt remek kiegészítője, hatásának fokozója a szaunázás. Legyen az a klasszikus finn szauna, vagy a mélyen melegítő infraszauna, mindegyik segít abban, hogy a vérkeringés és a nyirokkeringés élénkítésével segítsen a lerakódott salakanyagok eltávolításában a szervezet fiatalításában.

 

 

meztelenul a szaunabanAz első alkalommal a szaunába talán felvetődik, hogy ténylegesen teljesen meztelenül kell-e szaunázni vagy legalább a bikinit vagy a fürdőnadrágot magamon hagyhatom-e. Nos, általában minden szauna textilmentes övezetnek számít.

 

 


gyerekek a szaunaban

Orvosok szerint annak semmi akadálya, hogy gyerekeinket is magunkkal vigyük szaunázni. Alapvetően tehát megengedett, hogy egészséges gyerekeket két éves kortól magunkkal vigyünk a szaunába. Mivel ők már ki tudják fejezni magukat, el tudják mondani szüleiknek, ha nem érzik jól magukat – amennyiben ilyen előfordul. Higiéniai okokból csak olyan gyereket vigyünk szaunába, akik előtte zuhanyoztak, fürödtek!

 

terhesen a szaunabanNekünk nőknek életünk során bizony sok mindenről le kell mondanunk, főleg amikor babát várunk. Megerőltető sportról, italról, cigarettáról, fűszeres ételekről.. Na de a szaunázásról is? Ez a kérdés sok leendő anyát foglalkoztat. Mint megrögzött szaunást engem is, mert férjemmel épp gyerekvállalás kellős közepén járunk. Emiatt jártam utána az interneten különböző orvosi oldalakon, hogy megtudjam, mi az általános vélemény e témában. Ezt most összefoglaltam Önöknek itt röviden. DE! 

saunaetikett sauna

A szauna az egészség szentélye, a testi-lelki megtisztulás kamrája, ahol nyugodt beszélgetés folyik, és ahol nincs különbség ember és ember között.

Néha azonban még a legcsodálatosabb szauna és a legprecízebben végrehajtott rituálé mellett sem élvezhetjük ki tökéletesen a szaunázás élményét. 

szauna felontesA szaunázás igazán csak a felöntéssel válik jóleső és pihentető élménnyé. A szauna felöntések célja, hogy nagyobb hőhatást fejtsenek ki a testre. Ehhez különféle illatokat használnak, hogy a felhevült testben a lélek is jól érezze magát. Az illatok közvetlenül befolyásolják a szaunavendégek hangulatát. A felöntéshez használt vizet a legjobban egy merítőkanállal lehet a szaunakövekre önteni, a víz elpárolog és a tér páratartalma hirtelen megnövekszik.

 

szaunaval a stressz ellenA stressz testünk természetes reakciója és elsősorban elődeink idejében létfontosságú volt. Amikor nehéz vagy kényes helyzetbe kerülünk, agyunk stresszhormont termel, mint pl. adrenalint, dopamint vagy kortizolt.

Ezek az anyagok energiatartalékokat szabadítanak fel és gátolják immunrendszerünket, hogy felkészítsenek bennünket egy esetleges „menekülésre” vagy „harcra”.

 

egeszsegugyi szempontokA szaunázás a középkor óta a legtermészetesebb és egyben leghatásosabb lehetőségek közé tartozik, hogy kikapcsolódjunk és elfelejtsük a mindennapos stresszt valamint hogy új erőt gyűjtsünk.

Ezért kétségtelen, hogy a szaunát akár a pihenés oázisának is nevezhetjük, mivel pozitív hatással van vitalitásunkra és egészségünkre egyaránt.

 

menschen saunaNapjainkban a szaunázás különböző formáit különböztetjük meg, a legelterjedtebb típus a finn szauna, amelyben magas hőmérsékleten és alacsony páratartalom mellett bírjuk izzadásra testünket. Létezik még a bio-gőzszauna, itt a hőmérséklet lényegesen alacsonyabb és a levegő páratartalma sokkal magasabb. Az infrakabinok is a szauna-kategóriákba tartoznak, itt a legalacsonyabb a hőmérséklet és használata érzékeny emberek számára is alkalmas.
 

helyes_szaunazasA szaunázás a középkor óta a legtermészetesebb és egyben leghatékonyabb lehetőségekhez tartozik, hogy kikapcsolódjunk a mindennapok stresszes helyzeteiből és új erőt merítsünk. Egy szauna kétségkívül a test felfrissülésének oázisa lehet, mivel pozitív hatással van vitalitásunkra és egészségünkre.

A szauna helyes használata hozzájárulhat ahhoz, hogy a mai kor embereinek élete évekkel meghosszabbodjon, hogy ezekben egészségnek örvendjünk.


gabriella

Üdvözlöm a SAUNA KING® régi kedves ügyfeleit, ill. minden ügyfélkörünkhöz újonnan csatlakozó tagunkat.

Köszönöm, hogy megtisztelnek azzal, hogy elolvassák új blogom legelső bejegyzését.

Először is szeretnék bemutatkozni: nevem Gondár Gabriella, én vagyok az egyedi szaunákat gyártó Sauna König Kft egyik ügyvezetője.gabrielle gondar

Gondár Gabriella

ÜGYVEZETŐ

Gondár Gabriella vagyok, a Sauna König Kft ügyvezetője és egyben eme blog szerzője. Blogommal arra a feladatra szeretnék kísérletet tenni, hogy csokorba gyűjtsek mindent, ami a szaunázáshoz kötődik: hasznos információk, tanácsadás és élménybeszámoló... Remélem, Ön is szívesen fogja olvasni blogomat és megtisztel hozzászólásával!

facebook banner

instagram

Ma 7

Tegnap 10

Utolsó 30 napban 313

Összesen 35067