szauna felontesA szaunázás igazán csak a felöntéssel válik jóleső és pihentető élménnyé. A szauna felöntések célja, hogy nagyobb hőhatást fejtsenek ki a testre. Ehhez különféle illatokat használnak, hogy a felhevült testben a lélek is jól érezze magát. Az illatok közvetlenül befolyásolják a szaunavendégek hangulatát. A felöntéshez használt vizet a legjobban egy merítőkanállal lehet a szaunakövekre önteni, a víz elpárolog és a tér páratartalma hirtelen megnövekszik.

 

Számos gyógynövény, fűszer, virág, gyümölcs vagy más növényi alkotóelem áll rendelkezésre a felöntés elkészítéséhez. Ahelyett, hogy meggondolatlanul választanánk egy bizonyos keveréket vagy illóolajakat, döntse el előzetesen, hogy milyen hatást szeretne elérni.

  • Nyugtató szaunafelöntéshez használja a következőket: gyógynövények, zöld tea, erdei gyümölcsök, bambusz, édes kömény és ánizs, fahéj, vanília és csokoládé.
  • Élénkítő hatás érdekében: citrusfélék (citrom, mandarin, zöld citrom, grapefruit), zsálya, nyírfa, gyömbér, jégmenta és boróka. Ezt a célt szolgálja az eukaliptusz, a kakukkfű és a rozmaring.
  • Ehhez hasonló felpezsdítő hatással bír az akácvirág, szantálfa, bergamott, ananász, mangó, kókuszdió, fenyő, rózsa, zöld alma és banán.
  • Lazító hatása van: a jázmin, méz, muskátli, orgona, levendula, kamilla, rózsafa, hárfavirág és bodzabogyó illatának.
  • Izgató hatással bíró szauna felöntések a következők: rózsa, szantálfa és fahéj, valamint ylang-ylang és pacsuli.

Amire érdemes figyelni

Annak érdekében, hogy egészségünk ne szenvedjen kárt, feltétlenül ellenőrizni kell az illatokat tartalmazó üvegeken található címkéket. Ennek oka: a hő és az egész test jó vérellátása miatt a különféle anyagokat rendkívül mélyen veszi fel a testünk – ami természetesen nemcsak a jó, hanem a kevésbé egészséges anyagokra is igaz. Mesterséges összetevőket nem szabad hozzáadni, aroma erősítőket vagy színezéket sem!!!


blog socal2

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése

0 / 1000 Karakter korlátozás
Your text should be in between 40-1000 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Nincsenek hozzászólások

gabrielle gondar

Gondár Gabriella

ÜGYVEZETŐ

Gondár Gabriella vagyok, a Sauna König Kft ügyvezetője és egyben eme blog szerzője. Blogommal arra a feladatra szeretnék kísérletet tenni, hogy csokorba gyűjtsek mindent, ami a szaunázáshoz kötődik: hasznos információk, tanácsadás és élménybeszámoló... Remélem, Ön is szívesen fogja olvasni blogomat és megtisztel hozzászólásával!

facebook banner

instagram

Ma 7

Tegnap 9

Utolsó 30 napban 280

Összesen 37186