gyerekek a szaunaban

Orvosok szerint annak semmi akadálya, hogy gyerekeinket is magunkkal vigyük szaunázni. Alapvetően tehát megengedett, hogy egészséges gyerekeket két éves kortól magunkkal vigyünk a szaunába. Mivel ők már ki tudják fejezni magukat, el tudják mondani szüleiknek, ha nem érzik jól magukat – amennyiben ilyen előfordul. Higiéniai okokból csak olyan gyereket vigyünk szaunába, akik előtte zuhanyoztak, fürödtek!

 

Fontos, hogy a szülők pontosan tartsák be a szaunaszabályokat, hiszen csak az előírásszerűen végzett szaunázás lehet hasznos és élvezetes. Tehát ha gyerekekkel megyünk a szaunába, tartsuk be a következő szabályokat:

1. Csak akkor vigyük el magunkkal gyerekeinket, ha teljesen egészségesek.

2. A gyerek érezze jól magát, próbálja ki a szaunát és nyújtson örömöt neki.

3. Még rövid időre se hagyjuk egyedül gyerekeinket a szaunában.

4. Magyarázza el gyerekének az első szaunázás előtt annak menetét, így tudni fogja, hogy mi várja a szaunában. Magyarázza el  neki a test reakcióit, amelyek a szaunázás során fellépnek (izzadás, folyadékvesztés).

5. A gyerekek csak alacsonyabb hőmérsékleten (kg. 35-80 fokon)  szaunázzanak!

6. A rövidebb ideig tartó és intenzívebb szaunázás jobb mint a hosszabb ideig tartó szaunázás az alsó padokon. A gyerek – főleg az első szaunázások esetén – azonban maga határozhassa meg a szaunázás időtartamát. Ajánlott a 3 – 10 percig terjedő szaunázás, legfeljebb két alkalommal.

7. A szaunázást követően a gyerekeknél nem történik gyors lehűtés, mint a felnőtteknél. Ehelyett a gyerekeket engedjük lassan lehűlni.

8. Ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra. A gyerekek a lehűlési fázis és a szaunázást követően igyanak eleget!

 

blog socal2

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése

0 / 1000 Karakter korlátozás
Your text should be in between 40-1000 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Nincsenek hozzászólások

gabrielle gondar

Gondár Gabriella

ÜGYVEZETŐ

Gondár Gabriella vagyok, a Sauna König Kft ügyvezetője és egyben eme blog szerzője. Blogommal arra a feladatra szeretnék kísérletet tenni, hogy csokorba gyűjtsek mindent, ami a szaunázáshoz kötődik: hasznos információk, tanácsadás és élménybeszámoló... Remélem, Ön is szívesen fogja olvasni blogomat és megtisztel hozzászólásával!

facebook banner

instagram

Ma 7

Tegnap 9

Utolsó 30 napban 280

Összesen 37186