meztelenul a szaunabanAz első alkalommal a szaunába talán felvetődik, hogy ténylegesen teljesen meztelenül kell-e szaunázni vagy legalább a bikinit vagy a fürdőnadrágot magamon hagyhatom-e. Nos, általában minden szauna textilmentes övezetnek számít.

 

 


A meztelen szaunázás egyre nagyobb mértékben terjed el egész Európában. Az egésznek higiénia háttere van: a szaunában azért izzadunk, mert a test hűti magát. A veríték elpárolgása révén a bőrön lehűlés következik be. Ha a test egyes részeit azonban ruha fedi, akkor a bőr nem tud megfelelően reagálni a környezetre. Ahelyett, hogy a veríték elpárologna, a bőr és a ruha között marad és egyfajta trópusi klímát hoz létre, amelyben nemcsak a lehűlés lehetetlen, hanem veszélyes baktériumok és gombák is elszaporodhatnak.

Tehát a meztelen szaunázók nem nudisták. Csak a szaunázás legpihentetőbb és a legegészségesebb hatását szeretnék élvezni – és ehhez szükséges, hogy a fürdőruhát kint hagyjuk.

szauna szoknya

Egy alternatív lehetőség az úgynevezett szauna kilt. Ez egyfajta törülköző, amelyet magunkra csavarhatunk és a szaunában is lehet viselni.

Próbálja ki egyszer! Szégyenkeznie egyáltalán nem kell, a szaunában teljesen átlagos emberek találkoznak, és nem szupermodellek. Vagy ha mégis, én akkor szoktam „örök éhséget fogadni"! :)))

 

blog socal2

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése

0 / 1000 Karakter korlátozás
Your text should be in between 40-1000 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
 • Guest - M. Anita

  Jópofa bejegyzés. :))))

  vasárnap, ápr. 2 2017 10:13
 • Köszönöm, Anita!
  Olvassa a blogomat továbbra is! :) :) :)
  G.Gabriella

  vasárnap, ápr. 2 2017 1:15
 • Guest - Noncsi

  Kedves Gabriella! Párommal a következő hónapban egy olyan hotelben fogunk eltölteni egy hétvégét, ahol csak meztelen szauna van. Nekem a magam köré tekert szauna lepedő nem túl igényes megoldás, ezért szeretnék rendelni egyet a cikkében említett szauna kiltből, de nem találom sehol a webshopban... A segítséget előre is köszönöm.

  vasárnap, május 6 2018 1:17
 • Kedves Noncsi!
  A szauna kiltet itt találod a shopban: szauna kilt. Elnézésedet kérem, igazán linkelhettem volna a szövegben!! :) :) :)
  Üdv G. Gabriella

  hétfő, május 7 2018 1:19

gabrielle gondar

Gondár Gabriella

ÜGYVEZETŐ

Gondár Gabriella vagyok, a Sauna König Kft ügyvezetője és egyben eme blog szerzője. Blogommal arra a feladatra szeretnék kísérletet tenni, hogy csokorba gyűjtsek mindent, ami a szaunázáshoz kötődik: hasznos információk, tanácsadás és élménybeszámoló... Remélem, Ön is szívesen fogja olvasni blogomat és megtisztel hozzászólásával!

facebook banner

instagram

Ma 7

Tegnap 9

Utolsó 30 napban 280

Összesen 37186