Nyomtatás
Megjelent: 16-11-23
Írta: G. Gabriella
Szaunázási útmutatók

meztelenul a szaunabanAz első alkalommal a szaunába talán felvetődik, hogy ténylegesen teljesen meztelenül kell-e szaunázni vagy legalább a bikinit vagy a fürdőnadrágot magamon hagyhatom-e. Nos, általában minden szauna textilmentes övezetnek számít.

 

 


A meztelen szaunázás egyre nagyobb mértékben terjed el egész Európában. Az egésznek higiénia háttere van: a szaunában azért izzadunk, mert a test hűti magát. A veríték elpárolgása révén a bőrön lehűlés következik be. Ha a test egyes részeit azonban ruha fedi, akkor a bőr nem tud megfelelően reagálni a környezetre. Ahelyett, hogy a veríték elpárologna, a bőr és a ruha között marad és egyfajta trópusi klímát hoz létre, amelyben nemcsak a lehűlés lehetetlen, hanem veszélyes baktériumok és gombák is elszaporodhatnak.

Tehát a meztelen szaunázók nem nudisták. Csak a szaunázás legpihentetőbb és a legegészségesebb hatását szeretnék élvezni – és ehhez szükséges, hogy a fürdőruhát kint hagyjuk.

szauna szoknya

Egy alternatív lehetőség az úgynevezett szauna kilt. Ez egyfajta törülköző, amelyet magunkra csavarhatunk és a szaunában is lehet viselni.

Próbálja ki egyszer! Szégyenkeznie egyáltalán nem kell, a szaunában teljesen átlagos emberek találkoznak, és nem szupermodellek. Vagy ha mégis, én akkor szoktam „örök éhséget fogadni"! :)))

 

blog socal2