mi az a szaunaszeansz

A szaunaszeánsz egy szaunamester által vezetett kb.15 perces élményprogram. Cikkünkben a fajtáiról, hatásairól írunk és hogyan érdemes készülni rá. Nézze meg!

 

 

 

 

Mi az a szaunaszeánsz?

Szaunaszeánszon akkor vegyünk részt, ha igazán jót akarunk magunknak! Éppen annyival több, mint a kényeztető masszázzsal egybekötött fürdőzés a hétköznapi tusoláshoz képest. Olyan élményt nyújt, ami az egész testet és lelket gyógyítja és frissíti a szellemet is.

A szaunaszeánsz egy minden érzékre kiható élmény

A szaunaszeánsz egy szaunamester által vezetett kb.15 perces program, amely a fizikai, mentális és érzelmi harmóniát és a stressz oldást szolgálja. A szeánszok ideje alatt a szaunát 85-95 C°-ig hevítik.

Ez a hő a hozzá kapcsolt wellness szauna élményekkel nem csak az emocionális és mentális egészség megőrzésére szolgál, hanem képes sejtszinten beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait is.

Miért jó és egészséges a szaunaszeánsz?

A szaunaszeánszok ekképp fokozzák a vérkeringést, javítják az érfalak rugalmasságát, méregtelenítenek, oldják az izomgörcsöket, valamint elősegítik az endorfintermelődést, vagyis hangulatjavító hatással támogatják a lelki-fizikai stresszoldást.

Egy szaunaszeánsz otthon is:

 • lélekápoló, fantasztikus élmény,
 • komplex bőrápoló és vitalizáló hatású,
 • tartalmas kikapcsolódást jelent, akár egyedül akár csoportosan,
 • intenzíven oldja a stresszt és méregtelenít,
 • érzelmi, mentális és fizikai lazítást biztosít.

Különböző stílusú, eltérő hangulatú szeánszokat lehet a szaunában tartani

legyezoAmennyiben a szaunák vezetett szaunaszeánszait vennénk igénybe, a szeánszok ideje alatt a helyi szaunamester végig bent tartózkodik a vendégekkel.

A szeánsz hatásmechanizmusától függetlenül különböző eszközökkel (zászlós légkeverés, törülközős légterelés, legyezős légterelés) irányítja, fokozza a vendégek hőérzetét.

Eme forró párával történő játék során különleges libabőrödző élményt, aromaterápiát, vagy igény szerint akár kontrollált, extrém forróságot is biztosít a szeánszon résztvevők számára.

A szeánszon a szaunamester a forró kövekre illóolajokat cseppent, melyek hatása illattól függően különbözőképpen érvényesül: nyugtató, stresszoldó levendula, légúttisztító eukalyptusz, vagy épp vitalizáló citrusok, fenyők.

A hazai nyilvános szaunafürdőkben jelenleg az alábbi különleges témájú szaunaszeánszok a legnépszerűbbek:

Relaxációs hatású szeánsz: a szauna hőfoka gyengéről indul és közepes hőintenzitású a szeánsz alatt, illetve esetenként zenével is fokozzák a hatást.

 • Sós szeánsz: közepes hőintenzitású szeánsz, melyet bőrradírozással kötnek egybe.
 • Gőz szeánsz: a gőz hatását kihasználva erős hőintenzitásokkal tartott szaunaszeánsz, bőrradírozással és hidratálással együtt.
 • Mézes hidratálással egybekötött szeánsz: erőssé fokozódó hőintenzitás közbeni mézes hidratálással, ami a bőrt is kényezteti.
 • Jeges szeánsz: a szeánsz összességében eléggé impulzív hatású, melynek hőintenzitását a jéggel való cirógatás fokozza, így a hajszálerek rugalmasabbak lehetnek és mikrokeringés élénkítő.

 

blog socal2

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése

0 / 1000 Karakter korlátozás
Your text should be in between 40-1000 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
 • Guest - Ildikó

  Kedves Gabriella! Nem pont ehhez a bejegyzéshez kapcsolódik a kérdésem, de a "mézes hidratálással egybekötött szeánszról" jutott eszembe, hogy már régóta keresek szaunamézet a neten, mégpedig levendula illatút. Egyszer volt nekem ilyen régen- ajándékba kaptam - és azóta sem találok sehol... Ildikó Pécsről

  péntek, febr. 16 2018 1:24
 • Kedves Ildikó!
  Ne keresse tovább, webshopunkban 4 féle szaunamézet is kínálunk és az egyik levendula illatú! :) :) :)
  Itt találja őket: szaunamézek

  vasárnap, febr. 18 2018 1:27

gabrielle gondar

Gondár Gabriella

ÜGYVEZETŐ

Gondár Gabriella vagyok, a Sauna König Kft ügyvezetője és egyben eme blog szerzője. Blogommal arra a feladatra szeretnék kísérletet tenni, hogy csokorba gyűjtsek mindent, ami a szaunázáshoz kötődik: hasznos információk, tanácsadás és élménybeszámoló... Remélem, Ön is szívesen fogja olvasni blogomat és megtisztel hozzászólásával!

facebook banner

instagram

Ma 7

Tegnap 9

Utolsó 30 napban 280

Összesen 37186