Nyomtatás
Megjelent: 18-02-16
Írta: G. Gabriella
Szaunázási útmutatók

mi az a szaunaszeansz

A szaunaszeánsz egy szaunamester által vezetett kb.15 perces élményprogram. Cikkünkben a fajtáiról, hatásairól írunk és hogyan érdemes készülni rá. Nézze meg!

 

 

 

 

Mi az a szaunaszeánsz?

Szaunaszeánszon akkor vegyünk részt, ha igazán jót akarunk magunknak! Éppen annyival több, mint a kényeztető masszázzsal egybekötött fürdőzés a hétköznapi tusoláshoz képest. Olyan élményt nyújt, ami az egész testet és lelket gyógyítja és frissíti a szellemet is.

A szaunaszeánsz egy minden érzékre kiható élmény

A szaunaszeánsz egy szaunamester által vezetett kb.15 perces program, amely a fizikai, mentális és érzelmi harmóniát és a stressz oldást szolgálja. A szeánszok ideje alatt a szaunát 85-95 C°-ig hevítik.

Ez a hő a hozzá kapcsolt wellness szauna élményekkel nem csak az emocionális és mentális egészség megőrzésére szolgál, hanem képes sejtszinten beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait is.

Miért jó és egészséges a szaunaszeánsz?

A szaunaszeánszok ekképp fokozzák a vérkeringést, javítják az érfalak rugalmasságát, méregtelenítenek, oldják az izomgörcsöket, valamint elősegítik az endorfintermelődést, vagyis hangulatjavító hatással támogatják a lelki-fizikai stresszoldást.

Egy szaunaszeánsz otthon is:

Különböző stílusú, eltérő hangulatú szeánszokat lehet a szaunában tartani

legyezoAmennyiben a szaunák vezetett szaunaszeánszait vennénk igénybe, a szeánszok ideje alatt a helyi szaunamester végig bent tartózkodik a vendégekkel.

A szeánsz hatásmechanizmusától függetlenül különböző eszközökkel (zászlós légkeverés, törülközős légterelés, legyezős légterelés) irányítja, fokozza a vendégek hőérzetét.

Eme forró párával történő játék során különleges libabőrödző élményt, aromaterápiát, vagy igény szerint akár kontrollált, extrém forróságot is biztosít a szeánszon résztvevők számára.

A szeánszon a szaunamester a forró kövekre illóolajokat cseppent, melyek hatása illattól függően különbözőképpen érvényesül: nyugtató, stresszoldó levendula, légúttisztító eukalyptusz, vagy épp vitalizáló citrusok, fenyők.

A hazai nyilvános szaunafürdőkben jelenleg az alábbi különleges témájú szaunaszeánszok a legnépszerűbbek:

Relaxációs hatású szeánsz: a szauna hőfoka gyengéről indul és közepes hőintenzitású a szeánsz alatt, illetve esetenként zenével is fokozzák a hatást.

 

blog socal2