aromatherapie

A szaunaszeánszok (a szaunszeánszokról előző cikkemben írtam) jelentős része az aromaterápián alapul. Ha átböngésszük a lehetőségeket, akkor választhatunk relaxáló, kényezető, frissítő, energetizáló, sőt vágykeltő aromákból összeállított szaunaszeánszokat is. A lehetőségeknek semmi sem szab határt.

 

 

 

Az aromaolaj párolgása közben a testre és a lélekre lazítóan, élénkítően, görcsoldóan vagy csíraölően hat. Számos panasz enyhíthető ezzel a módszerrel. Ilyenek például a stressz okozta tünetek, fejfájás, szorongás, migrén...

Én "házi" szaunaszeánszaim közben az alábbi illóolajakkal szoktam a szauna hatását erősíteni, ezek mindegyike gyógyító tulajdonságokkal bír:

 • Eukaliptusz: Fertőtlenítő, élénkítő. Megfázás, tüsszögés, hörghurut, vírusos fertőzések, izomfájdalmak, reumás panaszok esetén alkalmazható. Az eukaliptusz megszünteti a kimerültséget és megfiatalítja a lelket.
 • Borsmenta: Frissítő mentás illatával a borsmenta támogatja az emésztést, a mentális tisztaságot és a fizikai, szellemi frissességet.
 • Fenyő: Az illatuk a gyanta letisztult illatára emlékeztetnek. Nekem fenyőerdőt juttat eszembe. Jellemző felhasználási területe a fenyő illóolajnak a légúti betegségek megelőzése, gyógyítása. Szaunázás közben pótolják egy erdei séta frissítő hatását.
 • Levendula:  Az egész szervezetet egyensúlyba hozza. Enyhe nyugtató hatású és jót tesz a bőrnek. Használata pihentető alvást biztosít. Ez az egyik legelterjedtebben használatos illóolaj, mert segíti a stresszes lélek és test megnyugvását.
 • Citrus: Ez az egyik legjobb levegőfertőtlenítő hatású illóolaj. Baktériumölő, immunerősítő hatással rendelkezik. Tiszta illata frissítően és élénkítően hat ránk: kedvetlenség, depresszió, és energiahiány esetén is vidámmá tesz!

Az aromaterápia és szauna együttese a teljes testet, az összes érzéket átjárja, fantasztikus élmény, higgyék el!!! :))

Ha Ön is fellélegezne, nyugalomba helyezné fáradt testét, mulasztaná fájdalmait, vagy csak kikapcsolódna a fáradt nap után, próbálja ki Ön is aromaterápiás illóolajainkat, ha legközelebb beül egy jó szaunázásra saját szaunájába.

Én az alábbi módokon használom az illóolajokat:

saunaoil 1. Aromazsákocskákra cseppentek pár cseppet a szauna melegétől a levegőbe párolog az illata. Hmmmm...

2. Szórófejes vizesflakonba vizet eresztek, belecsepegtetek az illóolajból és szaunázás közben a szaunatérbe fújok belőle. Ez is hmmmm...

3. Aromapárologtató segítségével : A vízzel kevert illatokat a rézedényből párologtatom.

 

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy erre aromaterápiás célra csak megbízható, terápiás minőséget érdemes használni (az általunk kínált illóolajok ilyenek). A nem megfelelő minőség nem fejt ki jótékony hatást. Sajnos, a boltokban kapható illóolajok többsége nem megfelelő minőségű.

 

blog socal2

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése

0 / 1000 Karakter korlátozás
Your text should be in between 40-1000 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
 • Guest - Szandra

  Gabriella, azt írod hogy a vízzel kevert illatot rézedényből párologtatod...
  Milyen rézedényből?? Érdekelne...

  péntek, szept. 28 2018 4:11
 • Kedves Szandra!
  Itt találod a rézedényt: réz csepegtető Remélem, tudtam segíteni.
  G. Gabriella

  péntek, szept. 28 2018 4:12

gabrielle gondar

Gondár Gabriella

ÜGYVEZETŐ

Gondár Gabriella vagyok, a Sauna König Kft ügyvezetője és egyben eme blog szerzője. Blogommal arra a feladatra szeretnék kísérletet tenni, hogy csokorba gyűjtsek mindent, ami a szaunázáshoz kötődik: hasznos információk, tanácsadás és élménybeszámoló... Remélem, Ön is szívesen fogja olvasni blogomat és megtisztel hozzászólásával!

facebook banner

instagram

Ma 7

Tegnap 9

Utolsó 30 napban 280

Összesen 37186