Nyomtatás
Megjelent: 18-09-28
Írta: G. Gabriella
Szaunázási útmutatók

aromatherapie

A szaunaszeánszok (a szaunszeánszokról előző cikkemben írtam) jelentős része az aromaterápián alapul. Ha átböngésszük a lehetőségeket, akkor választhatunk relaxáló, kényezető, frissítő, energetizáló, sőt vágykeltő aromákból összeállított szaunaszeánszokat is. A lehetőségeknek semmi sem szab határt.

 

 

 

Az aromaolaj párolgása közben a testre és a lélekre lazítóan, élénkítően, görcsoldóan vagy csíraölően hat. Számos panasz enyhíthető ezzel a módszerrel. Ilyenek például a stressz okozta tünetek, fejfájás, szorongás, migrén...

Én "házi" szaunaszeánszaim közben az alábbi illóolajakkal szoktam a szauna hatását erősíteni, ezek mindegyike gyógyító tulajdonságokkal bír:

Az aromaterápia és szauna együttese a teljes testet, az összes érzéket átjárja, fantasztikus élmény, higgyék el!!! :))

Ha Ön is fellélegezne, nyugalomba helyezné fáradt testét, mulasztaná fájdalmait, vagy csak kikapcsolódna a fáradt nap után, próbálja ki Ön is aromaterápiás illóolajainkat, ha legközelebb beül egy jó szaunázásra saját szaunájába.

Én az alábbi módokon használom az illóolajokat:

saunaoil 1. Aromazsákocskákra cseppentek pár cseppet a szauna melegétől a levegőbe párolog az illata. Hmmmm...

2. Szórófejes vizesflakonba vizet eresztek, belecsepegtetek az illóolajból és szaunázás közben a szaunatérbe fújok belőle. Ez is hmmmm...

3. Aromapárologtató segítségével : A vízzel kevert illatokat a rézedényből párologtatom.

 

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy erre aromaterápiás célra csak megbízható, terápiás minőséget érdemes használni (az általunk kínált illóolajok ilyenek). A nem megfelelő minőség nem fejt ki jótékony hatást. Sajnos, a boltokban kapható illóolajok többsége nem megfelelő minőségű.

 

blog socal2