salztherapie

Köztudott a só antibakteriális hatása, az, hogy kiválóan tisztítja a légutakat. A sóterápia segítségével megelőzhető, vagy éppen csökkenthető az allergia és a szénanátha, de egészséges embereknek is kiváló immunerősítő.

 

 

 

A sóterápia mint gyógymód régóta jelen van, de igazán akkor nyert teret, amikor felfedezték, hogy régen a sóbányában dolgozók között ismeretlen volt a légúti betegség.

Ma ugyanazoktól a problémáktól szenvedünk, mint a régiek: asztmás tünetek, a köhögés, orrfolyás, nehéz légzés... A megoldás: sóterápia. 

Előző cikkemben a szín- és aromaterápia szaunával ötvözött jótékony hatásairól írtam. Ebben az írásomban pedig ötleteket adok Önnek, hogy használja a só kedvező hatását szaunájában.

Próbálja ki a só és a szauna együttes hatását népszerű termékeinkkel! 

Az általunk kivitelezett sóterápiás lehetőségek:

1. Sófal beépítése a  szaunába: Gyönyörű és egészséges légteret varázsolhatunk általa szaunánkba. A beépített sótéglák hatását fokozza a sófal mögé elhelyezett fénykábel, egyrészt azért, mert a fénykábel hőjének energiája fokozza a sótéglákból kipárolgó, leváló sórészecskék számát, másrészt hangulatosabbá teszi a helyiséget, ezzel fokozva komfort érzetünket

2. Sole Aqua Premium sóporlasztó:

Sole Aqua Premium

Otthoni szaunakályhájához a Sole Aqua Premium terméket ajánljuk. Ezt a kifinomult és elegáns kiegészítőt, amit himalyai sóval töltünk fel és a szaunakályhára kell állítani. A kivehető rozsdamentes acél henger a szaunakövek között helyezkedik el és kb. 1 liter vízzel tölthető fel. A szauna befűtésével a víz elpárolog. A keletkező gőz a sókövek közötti réseken át emelkedik fel. Így egyenletesen terül el a szaunában. Én már kipróbáltam és imádtam! Tapasztalatomat bővebben nemsokára induló  a "Kipróbáltam és szerintem..." cikksorozatomban fejtem ki.

3. Collaxx sóporlasztó: A Collaxx sóporlasztó szabadalmaztatott ultrahangos rendszerrel működik. A hétköznapi sóporlasztók főleg vizet párologtatnak. Az ultrahangos készülék útján mikrorészecskék jönnek létre. Mivel ezek a cseppek mindösszesen 1-10 mikrométer átmérőjűek, ezért különösen mélyre bejuthatnak a tüdőbe.

 

blog socal2

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése

0 / 1000 Karakter korlátozás
Your text should be in between 40-1000 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
 • Guest - K.-né Magdi

  Kedves Gabriella!
  Engem érdekelne ez a Sole Aqua Premium sóterápia. Régóta van otthon saját szaunánk és a szaunakályhánk is elég régi már. Bármilyen típusú szaunakályhához használható ez a sópárologtató?
  Köszönöm előre is a választ! K.-né Magdi

  péntek, okt. 12 2018 12:16
 • Kedves Magdi!

  Igen, a Sole Aqua Premium sóterápiás készülék minden szaunakályhához megfelelő. A kivehető rozsdamentes acél hengert a szaunakövek közé kell elhelyezni el és kb. 1 liter vízzel feltölteni. A víz az izzó szaunakövek hatására elpárolog, a keletkező gőz pedig a sórögök közötti réseken át szállfel, sós-párás levegőt varázsolva ezzel a szaunába. :)

  Remélem, tudtam segíteni. G. Gabriella

  péntek, okt. 12 2018 12:48

gabrielle gondar

Gondár Gabriella

ÜGYVEZETŐ

Gondár Gabriella vagyok, a Sauna König Kft ügyvezetője és egyben eme blog szerzője. Blogommal arra a feladatra szeretnék kísérletet tenni, hogy csokorba gyűjtsek mindent, ami a szaunázáshoz kötődik: hasznos információk, tanácsadás és élménybeszámoló... Remélem, Ön is szívesen fogja olvasni blogomat és megtisztel hozzászólásával!

facebook banner

instagram

Ma 7

Tegnap 9

Utolsó 30 napban 280

Összesen 37186