Nyomtatás
Megjelent: 18-10-11
Írta: G. Gabriella
Szaunázási útmutatók

salztherapie

Köztudott a só antibakteriális hatása, az, hogy kiválóan tisztítja a légutakat. A sóterápia segítségével megelőzhető, vagy éppen csökkenthető az allergia és a szénanátha, de egészséges embereknek is kiváló immunerősítő.

 

 

 

A sóterápia mint gyógymód régóta jelen van, de igazán akkor nyert teret, amikor felfedezték, hogy régen a sóbányában dolgozók között ismeretlen volt a légúti betegség.

Ma ugyanazoktól a problémáktól szenvedünk, mint a régiek: asztmás tünetek, a köhögés, orrfolyás, nehéz légzés... A megoldás: sóterápia. 

Előző cikkemben a szín- és aromaterápia szaunával ötvözött jótékony hatásairól írtam. Ebben az írásomban pedig ötleteket adok Önnek, hogy használja a só kedvező hatását szaunájában.

Próbálja ki a só és a szauna együttes hatását népszerű termékeinkkel! 

Az általunk kivitelezett sóterápiás lehetőségek:

1. Sófal beépítése a  szaunába: Gyönyörű és egészséges légteret varázsolhatunk általa szaunánkba. A beépített sótéglák hatását fokozza a sófal mögé elhelyezett fénykábel, egyrészt azért, mert a fénykábel hőjének energiája fokozza a sótéglákból kipárolgó, leváló sórészecskék számát, másrészt hangulatosabbá teszi a helyiséget, ezzel fokozva komfort érzetünket

2. Sole Aqua Premium sóporlasztó:

Sole Aqua Premium

Otthoni szaunakályhájához a Sole Aqua Premium terméket ajánljuk. Ezt a kifinomult és elegáns kiegészítőt, amit himalyai sóval töltünk fel és a szaunakályhára kell állítani. A kivehető rozsdamentes acél henger a szaunakövek között helyezkedik el és kb. 1 liter vízzel tölthető fel. A szauna befűtésével a víz elpárolog. A keletkező gőz a sókövek közötti réseken át emelkedik fel. Így egyenletesen terül el a szaunában. Én már kipróbáltam és imádtam! Tapasztalatomat bővebben nemsokára induló  a "Kipróbáltam és szerintem..." cikksorozatomban fejtem ki.

3. Collaxx sóporlasztó: A Collaxx sóporlasztó szabadalmaztatott ultrahangos rendszerrel működik. A hétköznapi sóporlasztók főleg vizet párologtatnak. Az ultrahangos készülék útján mikrorészecskék jönnek létre. Mivel ezek a cseppek mindösszesen 1-10 mikrométer átmérőjűek, ezért különösen mélyre bejuthatnak a tüdőbe.

 

blog socal2