1

Zsebedics Tibor magyar születésű, Alsó-Ausztriában él és többszörös országos bajnok szauna-felöntésben. A szaunamester a Bad Waltersdorfban és Stegersbachban található Falkensteiner szállodákban „izzasztja” a kedves vendégeket.

 

 

 

Tibor kb. 15 évvel ezelőtt fedezte fel magának a szauna világát. Egy szaunázás alkalmával pontosan megfigyelte a szauna mester tevékenységét és nagyon megtetszett neki. A hivatásszerűen végezett felöntéseket ő maga egy évvel később kezdte el és azóta is profi szinten űzi szaunamesteri tevékenységét egész Európában. Csapatával együtt rendszeresen kapnak meghívást Hollandiából, Németországból és Csehországból, ahol Ausztriát képviselik egyedülálló szaunaprogramjukkal.

Zsebedics Tibor osztrák országos bajnok és világkupa harmadik helyezett. A versenyek során sok barátság szövődik a versenyen résztvevő szaunamesterek között, így ők egymást is rendszeresen meghívják szaunaprogramjaikra.

Tibor elmesélte nekem az interwiev során, hogy sok vendég a fürdőkben úgy gondolja, hogy a felöntés hatását minél több vízzel lehet fokozni, ez azonban nem mindig igaz. Nem minden szauna egyforma és ügyelni kell a mennyiségre, a mester legfeljebb három – négy liter vizet használ fel a felöntés során. Ez vonatkozik a kiválasztott illatokra is. Általában merőkanalat használ és a víz célzott "esőztető" kiöntésével jobban ki tudja használni a szauna hőjét is.

Arra a kérdésre, hogy egy szaunamester miképp marad edzésben, úgy válaszolt, hogy ugyan nincs top modell alakja, de természetesen ő is sportol és edzi magát. A heti 15-20 felöntéshez sok erőre van szükség ugyanis. Nagyon fontos, hogy rendszeresen magnéziumot vegyen magához, mivel az ember ezt kiizzadja és természetesen sok folyadékot. Azokon a napokon, amikor négy vagy öt felöntést végez, 5-6 liter folyadékot is megiszik. Ajánlatos azonban a hideg vizet nem túl gyorsan meginni, hanem csak kortyolgatni, mert máskülönben előfordulhat, hogy másnapra elmegy az ember hangja.
☺☺☺ Mivel anti-alkoholista előnyben részesíti a zéró kólát vagy ásványvizet.

Sokan úgy gondolják, hogy az ember automatikusan fogy, ha sokat izzad a szaunában, de a vízzel visszajön a háromszorosa is. Tibor rekordja a napi hat- hét felöntés, de saját állítása szerint, az már nem egészséges. Vendégeinek is azt ajánlja, hogy napi három- négy felöntés bőven elég. Két felöntés között pedig legalább fél órát ajánlatos pihenni.

Ha Önnek is lenne kérdése a szaunamesterhez, kérem, küldje el nekem! Szívesen továbbítom felé! ☺☺☺

 

blog socal2

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése

0 / 1000 Karakter korlátozás
Your text should be in between 40-1000 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Nincsenek hozzászólások

gabrielle gondar

Gondár Gabriella

ÜGYVEZETŐ

Gondár Gabriella vagyok, a Sauna König Kft ügyvezetője és egyben eme blog szerzője. Blogommal arra a feladatra szeretnék kísérletet tenni, hogy csokorba gyűjtsek mindent, ami a szaunázáshoz kötődik: hasznos információk, tanácsadás és élménybeszámoló... Remélem, Ön is szívesen fogja olvasni blogomat és megtisztel hozzászólásával!

facebook banner

instagram

Ma 7

Tegnap 9

Utolsó 30 napban 280

Összesen 37186