Karos-Spa / Forrás: www.karos-spa.hu

Új cikksorozatot indítok blogomban: Szaunatúra Magyarország wellness szállóiban.

Sok magyar wellnesshotelben megfordultam az elmúlt években, mind a munkám során, mind pedig magánemberként. Régebbről származó és friss tapasztalataimat most összegyűjtöttem és ebben az új cikksorozatomban ezen személyes élményeimet osztom meg Önökkel.  

 

Egyik barátnőm nevetve mondta: „A te eszed akkor is a munka körül forog, amikor egy négycsillagos wellness szálló szaunájában pihensz!!” – igen, ez jogos, de mit csináljak, ha egyszer nekem az a munkám, hogy mások minőségi pihenéséről  gondoskodjam??? ☺☺☺

Na de nézzük, hogy a hazai hotelek szaunái vajon mennyire követik a nemzetközi trendeket?

1. Állomás: Hotel Karos Spa, Zalakaros

Karos-Spa

Első helyen mindjárt az egyik nyugat-magyarországi kedvencemet, a Hotel Karos Spa szaunáit és wellnessrészlegét teszem terítékre:

A wellness részlegbe lépve az egyik első benyomásom az, hogy nagyvonalúan bánnak a térrel, mindennek megvan a maga helye, így annak ellenére sem volt zsúfoltság érzésem, hogy szinte teltház volt.  Volt beltéri úszómedence, élménymedence, termálvizes medence, pezsgőfürdő és gyermekmedence.  Bátran ajánlom a hotelt kisgyerekes családoknak is, mert nagyon bababarátnak találtam. 9 hónapos kislányom az ittlét minden percét imádta, különösen a babák részére kialakított külön kismedencét és játszóház csúszdáját. :)

Na de nézzük  a szauna részleget!

Először a klasszikus finn szaunát akartam kipróbálni. Két finn szauna is volt a részlegen: egy 90 fokos szauna hölgyeknek - ahogy a táblácska is mutatta - illetve egy 100 fokos a fanatikusabb hölgyek illetve urak részére.

Én fanatikus szauna rajongó és használó vagyok, de a 100 fok ebben az iszonyú nyári kánikulában most azért sok lett volna nekem, így a "hölgybarát" finnszaunába foglaltam helyet. A szauna az intenzív kihasználtság mellett is frissnek hatott, klímája pedig roppant élvezhető volt.

Körübelül 25 perc után - alaposan megizzadva - kisétáltam a szaunából és vettem egy "dézsazuhanyt", majd a szaunaélménytől kábultan és boldogan ledőltem pihenni a sótéglás pihenőtérben.

A pihenőtér valóban nagyon kellemes, szép és igényes, pihenésre kiválóan alkalmas hely - mint ahogy a hotal honlapján olvashattam -  és a beépített himalájai sótéglák miatt még hasznos is a légúti betegségekben szenvedőknek, allergiásoknak.

Egészen pici babákat is szoktak sóterápiával kezelni  - immunrendszerüket támogatandó, ezért az én pici babám és az apukája is velem tartottak a relaxáló helyiségbe és "segítettek" nekem a sóterápiás pihenésben... :))

Hoteltartózkodásunk alatt természetesen kipróbáltam a fényterápiás bio szaunát és az infraszaunát is (mindkettő használata során kellemes élményben volt részem), viszont a gőzkamra még ennél is többet nyújtott.  A gőz mennyisége, a befújás intenzitása és gyakorisága pont annyi volt, amennyi ideális és meglepő módon a gőzszauna élményt aromaterápiával tették teljessé: a friss eukaliptusz lazító illata és a citrus élénkítő aromája keveredett össze egy csodás kombóba. Testet, lelket gyönyörködtető volt!!

Szauna szeánszok a Profiszaunában

Karos-Spa

A hotel az ún. profiszaunában rendszeresen tart szaunaszeánszokat.  Afelöntések rendjét tartalmazó kiírás szerint a szaunamester mindig más témájú felöntéseket végez: mézes, extra sós vizes, gyógynövényaromás, stb...

Röviden, a szauna szeánsz abban különbözik az “egyszerű” szaunázástól, hogy annak ideje alatt a szaunamester végig a szaunában tartózkodik, és személyesen gondoskodik az aromás ráöntésekről, valamint a megfelelő hőmérsékletről és ventillációról – és végül, de nem utolsósorban a jó hangulatról is. Egy-egy szeánsz időtartama általában 15 perc, de persze ennél korábban is el lehet hagyni a szaunát. (A szeánszokról bővebben 2018. február 16-i cikkemben olvashat).

Én az illóolajosszeánszokat szeretem a legjobban. Ilyenkor a szaunamester vízbe kevert 100% tisztaságú illóolajat oszlat szét a kályhán. Az aromás forró levegő jótékony hatású a pszichére, kiváló stresszoldó hatása mellett segít a hangulat javításában. :)

Sajnos ezúttal "nem fértem be" a szeánszra, de biztosan remek volt. A felöntésről kijövő vendégek arca mindent elárult... ☺☺☺

Kép forrás: www.karos-spa.hu

 

blog socal2

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése

0 / 1000 Karakter korlátozás
Your text should be in between 40-1000 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Nincsenek hozzászólások

gabrielle gondar

Gondár Gabriella

ÜGYVEZETŐ

Gondár Gabriella vagyok, a Sauna König Kft ügyvezetője és egyben eme blog szerzője. Blogommal arra a feladatra szeretnék kísérletet tenni, hogy csokorba gyűjtsek mindent, ami a szaunázáshoz kötődik: hasznos információk, tanácsadás és élménybeszámoló... Remélem, Ön is szívesen fogja olvasni blogomat és megtisztel hozzászólásával!

facebook banner

instagram

Ma 7

Tegnap 9

Utolsó 30 napban 280

Összesen 37186