Hotel Kapitány

Sümegen, a több mint hét évszázada épült Sümegi Vár tövében fekszik szaunatúrám 3. állomása, a Hotel Kapitány.

Szaunatúráimat általában valamilyen hétvégi wellness csomag keretén belül szoktam megejteni, de ezúttal kivételt tettem, ugyanis a hotel "őszi hétköznapok" wellness akciójának nem tudtam ellenállni.

 

 

Megérkezvén a hotelbe engem rögtön lenyűgözött a tájból kimagasodó várdomb tövében elterülő modern lovagivár-szerű épületkomplexum látványa, melyet szép és nyugodt környezet ölelt körül. A Hotel, a Sümegi Vár, a Lovagi Arénában és a Történelmi Rendezvénycsarnok azonnal visszaröpítettek a lovagi korba.. ☺☺☺

A bejelentkezésünk is gyorsan, gördülékenyen zajlott, köszönhetően annak a nagyon kedves, segítőkész és profi recepciósnak. 

Hotel kapitányA legfelső emeleten levő szobámhoz tartozó, napozóággyal ellátott hatalmas teraszról nagyszerű látványt nyújtott a hegytetőn álló Sümegi vár, valamint a Hotel medencéje is, amely annyira hívogatóan csillogott a napfényben, hogy eldöntöttem, csobbanok egyet gyorsan valamelyik medencében, mielőtt elindulok felderíteni a szauna-szigetet.

Hotel Kapitány

A wellness részlegen a mesés kelet misztériuma keveredett a középkor hangulatával, modern köntösbe bújtatva. A benti medencéket körbeölelő falak törökfürdőkre emlékeztető motívumai annyira lenyűgöztek, hogy kényelmesen elnyújtózva egy órán át hagytam, hogy átjárjon a hely varázslatos, keleties atmoszférája. Hát igen, ez lett a gyors csobbanásból... ☺☺☺


Kis pihenőm után a szauna-sziget felé vettem az irányt.

Hotel KapitányA szauna-sziget 4 szaunából állt, melyek félkör alakban helyezkedtek el: finnszauna, infraszauna, gőzkabin és soft szauna. Itt-tartózkodásom alatt én ezúttal csak finn- és a soft szaunát teszteltem.

A finnszaunában a megszokott 90 Celcius fok körüli hőmérséklet uralkodott. A pontos hőfokot nem tudtam megállapítani, mert a szaunában sajnos nem találtam hőmérőt. De sebaj, mert a szauna klímája kellemes, a megvilágítása pedig tökéletes volt (én az olyan szaunát szeretem, amelynek szűrt világítása van, ami hozzájárul a nyugodt és intim szauna-élményhez).

Szauna Illóolaj Hétfő lévén rajtam kívül csak egy kedves idősebb pár tartózkodott a szaunában. Őket megkérdeztem hogy szabad e illatos felöntést csinálnom.... Ezúttal egy teljes új, még kipróbálatlan illatot hoztam magammal: fahéjas sült alma illat. Hm… a fahéj kábító fűszeres illata… talán nincs is olyan ember, aki ne szeretné. Szinte mindenkinek kapcsolódik hozzá valamilyen emléke. Legtöbbünknek gyerekkorunk nagyszülői látogatása, a fahéjas-almás sütemények mindent körbeölelő, melengető illata… a karácsony illata… Bármelyiket is szeretnénk felidézni, elég pár csepp ebből az illatból és máris visszarepültünk nagymamánk konyhájába. ☺☺☺

soft szaunaSzaunatúrám második napján - egy kiadós reggeli és egy újabb csobbanás után - beültem a soft szaunába. A soft szauna hőmérséklete a finn szaunához képest alacsonyabb volt: kb 55-65 Celsius foknál nem volt magasabb. Itt egy kicsit tovább időztem, mint a finn szaunában (legalább fél órán keresztül). Sokszor említettem már, hogy én hagyományos finnszauna-párti vagyok, de amikor igazán ki akarok kapcsolódni, akkor én is inkább a soft szaunára szavazok. Ebben a békés, nyugodt környezetben lelassul a világ, eltűnik a minket körülvevő mindennapi stressz és minden porcikánkat átjárja a kellemes meleg... Hmmm... Ez a szauna nem megterhelő, itt nem fáradunk el és nem vesz igénybe minket annyira, mint a nagy testvére.  A soft szaunában csak pihenünk és relaxálunk...

Szauna Krém

Viszont soft szauna használat után is  ám rendkívül fontos, hogy szervezetünknek hagyjunk elég időt a regenerálódásra, pihenésre. Ilyenkor pótoljuk a folyadékot és semmiképp se végezzünk aktív mozgást, csak ejtőzzünk egy kicsit. Pihenés után pedig figyeljünk bőrünk nedvességpótlására is. Én erre a célra legtöbbször olivás-citromfüves szaunázás után krémet használok.

Kép forrás: www.hotelkapitany.hu 


blog socal2

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése

0 / 1000 Karakter korlátozás
Your text should be in between 40-1000 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Nincsenek hozzászólások

gabrielle gondar

Gondár Gabriella

ÜGYVEZETŐ

Gondár Gabriella vagyok, a Sauna König Kft ügyvezetője és egyben eme blog szerzője. Blogommal arra a feladatra szeretnék kísérletet tenni, hogy csokorba gyűjtsek mindent, ami a szaunázáshoz kötődik: hasznos információk, tanácsadás és élménybeszámoló... Remélem, Ön is szívesen fogja olvasni blogomat és megtisztel hozzászólásával!

facebook banner

instagram

Ma 7

Tegnap 9

Utolsó 30 napban 280

Összesen 37186